Добавить новость
Юмор Генератор желтых заголовков

Директор «Фанчі-інвест» заявив про системний тиск з боку правоохоронців Миколаївщини

Зокрема, під час прес-конференції в «Інтерфакс» Роман Стефанчишен поскаржився журналістам на дії поліції і прокуратури Новоодеського і Вознесенського районів, Миколаївської області, відзначивши прокурора Вознесенського району Віталія Шевченка, суддю Баранкевич та новоодеського прокурора Олега Наливайченка.



За його словами, переслідування розпочалось у 2014 році, після смерті його батька, який з 2012 року придбав базу і започаткував підприємство з виробництва сільськогосподарської продукції.

«Коли помер батько, я на той час був держслужбовцем, але розуміючи, що батьківська справа може зникнути, що все майно без господаря розкрадуть, я прийняв рішення очолити підприємство. І в серпні 2014 р. була заснована компанія «Фанчі-інвест». Ми розбудували базу, закупили обладнання в Німеччині, створили холдинг повного циклу з вирощування, переробки і виробництва готової сільгосппродукції. Зараз в нас працює 300 чоловік, ми експортуємо свою продукцію до 6 країн, і являємся найбільшими платниками
податків в Новоодеському районі», - розповів Роман Стефанчишен.

Відео про розвиток підприємства:



«Але відразу, як я виявив бажання продовжити родинну справу, на мене розпочався тиск зі сторони очільників місцевих правоохоронних органів - вони хотіли поставити своїх керівників і отримати контроль над підприємством. Звичайно ж, я на таке не погодився, - розповідає директор ТОВ «Фанчі-інвест». - Відтоді на мене і підприємство розпочався тиск – різноманітні перевірки, обшуки, надумані кримінальні справи. Зокрема, шукаючи привід, щоб ускладнити мені життя, керівник Новоодеської поліції порушив справу за ст.243 – незаконне зберігання зброї, відкриту по факту придбаного мною сувеніра – козацької шаблі. І це при тому, що я офіційно оформив її в поліції та була проведена експертиза цієї шаблі, яка не виявила нічого протизаконного».

Заява Стефанчишена, щодо сувенірної шаблі:


«Ситуацію ускладнило й те, що я погодився продати автівку мого батька – «Тойоту камрі» керівнику Новоодеського відділу, Вознесенської місцевої прокуратури Олегу Наливайченку. Отримавши контроль над автівкою, прокурор відмовився платити гроші, натомість розпочав компанію по переслідуванню мене і мого підприємства», - поскаржився Роман Стефанчишен.

Подробиці шахрайських дій прокурора Наливайченка: http://novosti-n.org/ukraine_article/read/13911.ht...

«Звичайно, я не збирався здаватись, і написав декілька заяв до вищих інстанцій, зокрема, ГПУ. На честь вищого керівництва української прокуратури, вони відреагували адекватно і по закону. Проти Наливайченка була порушена справа, кілька слідчих були відсторонені від роботи. Але для поліпшення загальної картини цього замало», - наголошує Роман Стефанчишен.

За словами директора ТОВ «Фанчі-інвест», на місцевому рівні в Новоодеському і Вознесенському районах відбуваються дивні речі. Замість того, щоб виконувати свою роботу, захищати закон та припиняти незаконні дії, місцеві силовики кришують шахраїв, які розкрадають все, що погано лежить, та закривають очі на численні правопорушення - такі як незаконна вирубка лісів, або незаконний видобуток піску. Більше того, силовики переслідують місцевих активістів, які прагнуть домогтися справедливості та відстоюють інтереси
громади.

«В районі безліч корупційних проблем. Наприклад за одну ніч, в лісі Новоодеського району було незаконно вирубано та вивезено більш як 300 вікових дерев! Як фаховий юрист, я допомагав одному Новоодеському активісту, що бореться проти вирубки лісів. В цього активіста виникли проблеми із ново одеською суддею Баранкевич, яка дала Вознесенській прокуратурі санкцію на обшук в господарстві цього активіста. Обшук
проводила слідча – підлегла прокурора Наливайченка, за поданням судді із іншого району. Це пряме порушення територіальної підслідності, що свідчить про міцні корупційні зв’язки. І такі приклади типові для місцевих правоохоронців.

Нещодавно був випадок, коли людину намагались незаконно осудити за вбивство, підкинувши на місце злочину його недопалки. На щастя, суд виправдав цю людину, але такі методи застосовуються скрізь. Більшість людей боїться відкрито виступати проти місцевих корупціонерів.

Вони діють хитро і підступно – відкривають надумані справи не проти когось конкретно, а за фактом. Тим самим, усуваючи людину, на яку хочуть тиснути, від права ознайомлюватись із документами слідства»,– розповів Роман Стефанчишен.

На останок, директор «Фанчі-інвест» виразив надію, що ситуація із корупцією на місцевому рівні поліпшиться і люди, які хочуть працювати чесно, будуть відчувати підтримку закону. Але для цього керівництву країни треба докласти максимальних зусиль та продемонструвати не на словах, а на ділі своє бажання викорінити ганебні явища в правоохоронних органах.

Довідка: ТОВ «Фанчі-інвест» - сільськогосподарський виробничий холдинг повного циклу. Є найбільшим платником податків в Новоодеському районі, Миколаївської області. Виробляє крупи, кілька видів акаронної продукції торговельної марки «Fanchi», смажені зернята торговельної марки «FanSnekki» від «Fanchi», паливні гранули із лушпиння насіння соняшника. На підприємстві працює 300 людей, є власна сертифікована лабораторія перевірки якості. Продукція «Фанчі-інвест» експортується до 6 країн.

Рейтинг статьи: 0
Все комментарии (0)
чтобы оставить комментарий

Комментарии с открытой, тупой агрессией будут удаляться. Старайтесь быть толерантными и доказывать свою точку зрения с помощью аргументов, а не брани. Ознакомиться с нашими правилами можно здесь - Полная версия правил

Нас уже 281! Присоединяйтесь к нам : Или вступите в ряды гражданских журналистов и добавьте новость
Евгений Погуляев Александр Колесников morkovka Алексей Troll RusBandera Prava Gordon Shumway Марк Лунин Михаил Брецко 0952079884 EnergetikLVM Zoya <aka> Zajchik владимир кулак Ивица Гжевска vika Алёна Семянникова Камака AnnaAdarchuk ExNews abinbevefes Лариса Шевченко Алекс Коваленко Теодор Стругацкий Shapoval radion Михаил Цейтин igor-9808 Василий max_korchuzhko From Odessa Svetlana Paper Chaser boroduch Тролль tar4soff Юлия Скинни Maryana Shuhovska Alla Екатерина Кот Dasha1 Andryu Taratun sveola Color Rita 380678425130 Mikhail Krivich Николай  Токарчук Dmitriy Kishkovskiy Mars Матфей NikGG Лиза  Инокентий Бест Liza annamazurek Михаил Тараненко satem Александр Радзивилюк Dmytro Іван Білик ua_freedom Александр Пасечник Глеб Мориц Пилип Шимко